Tarpeeton dramaattinen lisäväritys?

Savon Sanomien pääkirjoitus 26.10.2017 on otsikoitu ”Kesäkuun hallituskriisiin osattiin varautua”. Kirjoituksessa viitataan Aamulehden toimittajan, Lauri Nurmen, tuoreeseen kirjaan ja sitä seuranneisiin kommentteihin.

Kirjoituksen kirjoittaja on selkeästi tullut siihen tulokseen, että erityisesti pääministeri Sipilä esitti teatteria lähellä olleen hallituskriisin vuoksi (”tarpeeton dramaattinen lisäväritys”). Totuuden niistä tapahtumista tietävät varmasti pääministeri Sipilä ja hänen lähimmät työtoverinsa.

Jonkun verran internetiä ja somea seuranneena voin todeta, että erityisesti pääministeriä kohtaan esitetään somessa todella kovaa, osin aiheetonta ja ala-arvoista arvostelua. Savon Sanomien pääkirjoituksen kirjoittajan asenne kuuluu mielestäni samaan sarjaan sillä erotuksella, että on esitetty vain vihjailuja, eikä ole menty ala-arvoisen kielenkäytön tasolle.

Politiikassa puhutaan ja keskustellaan paljon. Olisi kovin merkillistä, elleivät ministerit olisi keskustelleet ja punninneet eri vaihtoehtoja ennen Perussuomalaisten viime kesäistä puoluekokousta. Pääministerin suorittamaan suunnitelmalliseen ”teatraaliseen” lentoon Cessnalla on kyllä vaikea uskoa.

Lopuksi kysymys: olisiko Suomelle ollut  parempi, että hallitus olisi nyt hajonnut ja mahdollisesti järjestetty uudet vaalit? Oikeaa vastausta tuohon kysymykseen ei voi kukaan tietää.

Spekuloida toki voi ja sen tulevat historiankirjoittajat, ja muutkin, tulevaisuudessa varmasti tekemään.

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 78 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä minulla ei ole omia laitteita, mutta käyn satunnaisesti pitämässä radioamatööriyhteyksiä Kuopiossa kerhoasemalta tunnuksella OH7AA.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: