Jouluna 2017

Joulurauhaa ja Hyvää Uutta Vuotta

Joulun ja vuodenvaihteen läheisyys laittaa miettimään kulunutta vuotta ja muutakin. Päällimmäisenä on mielessäni lisääntynyt tietoisuuteni elämän arvaamattomuudesta ja epävarmuudesta. Vanheneminen on tuonut elämääni uusia epävarmuustekijöitä. Esimerkiksi en nykyään mielelläni osta junalippua netistä monta viikkoa ennen matkaa, koska kuntoni voikin matkapäivänä olla sellainen, etten matkalle voi lähteä.

Toki elämä on ollut epävarmaa ennen iän tuomia vaivojakin. Sitä vaan en ole tiedostanut yhtä selvästi. Jokainen matkamme, tekomme ja aikaansaannoksemme on ollut, ja on edelleen, ehdollinen ”jos Herra suo”. Me emme voi oman voimamme varassa tehdä mitään hyvää.

Kuluneeseen vuoteen on mahtunut monenlaista. Loppusyksyä varjosti noin kuukauden kestäneet vatsavaivat. Lääkärissä en tullut käyneeksi. Keskustelin kyllä puhelimitse hänen kanssaan. Ne vaivat päättyivät. Sen jälkeen kipeytyi oikea jalkani. Pystyn kyllä kävelemään, mutta kivuliasta se on ajoittain.

Kesustelimme Pirjon kanssa vaivoistamme. Ihmettelin ääneen jalkavaivojeni syytä, kun en sitä tiedä. Pirjo taisi sanoa totuuden kysymyksessään:”Olisko rappeutuminen?”  😀

Jeesus on sanonut:

”Älkää siis kantako huolta huomisesta, sillä huominen päivä pitää huolen itsestään. Kullekin päivälle riittää oma vaivansa.”

Matteus 6:34 FINRK

Jumalalle kiitos, että elämään sisältyy sellaisiakin päiviä jolloin ei vaivoja ole, tai ainakaan niitä ei huomaa, eikä muista. Vaivojen keskellä ollessa on Jumalan suurta armoa, jos muistaa sen, että maailmassa, johon olemme matkalla, ei ole enää kuolemaa, tuskaa, eikä mitään pahaa.

Pekka Sevanto

Kuopio

Kuva on synnyinpitäjästäni, Tuusulasta, Kirkkotieltä.

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 78 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä minulla ei ole omia laitteita, mutta käyn satunnaisesti pitämässä radioamatööriyhteyksiä Kuopiossa kerhoasemalta tunnuksella OH7AA.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: