Vuosi vaihtuu

Sain kuvassa näkyvät sanat tänään, vuoden viimeisenä päivänä. Teksti oli niin hyvä, että päätin jakaa sitä ja myös miettiä tarkemmin sen sanomaa.

Toki tältä päättymässä olevalta vuodelta on jäänyt mieleen moniakin asioita. Onko niistä joku, jota rakastan? Sana ”rakastaa” on niin voimakas, että ehkäpä korvaisin koko lauseen sanoilla ”jääköön muistiini parhaat asiat tältä vuodelta”.

Henkilökohtaisesti olen kiitollinen siitä, että huolimatta vuoden aikana olleista sairauksista, on oma ja vaimoni terveys edelleen suhteellisen hyvä. Pystymme hoitamaan omat asiamme, näemme ja kuulemme kohtuullisen hyvin ja liikumme ilman apuvälineitä. Nuo ovat suuria kiitollisuuden aiheita.

Muutimme uuteen kotiin elokuun lopussa ja muuttokin sujui paljon paremmin kuin ehkä ennakkoon ajattelimme. Saimme apua erityisesti vaimoni pojalta ja hänen vaimoltaan. Ihme kyllä, pystyimme myös jonkun verran karsimaan tavaroita ennen muuttoamme. Sopeutuminen uuteen kotiin ja asuinalueeseen on sujunut oikeastaan yllättävänkin hyvin.

Mitä sitten kaipaan ensi vuodelta? Toki toivomme, että kuntomme säilyisi nykyisen kaltaisena.

Maailman tilanteesta ykköstoivomuksenamme on Ukrainan sodan päättyminen.

Sen mitä muistimme, ja mielemme, taakkana kantavat, toivomme todella vähenevän ja vähitellen unohtuvan myös. Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että jos muisti toimii terveesti, se unohtaa kärsimänsä vääryydet. Näin vanhemmiten olen alkanut ymmärtää, että ihmisen muisti on joissain asioissa liiankin hyvin vanhoja asioita säilyttävä.

On kyllä totta se, että mikäli kertaamme mielessämme menneitä asioita olivat ne sitten ikäviä, tai hyviä, voi nykyhetken asiat jäädä huonolle hoidolle.

Älkää enää menneitä muistelko, älkää muinaisia miettikö! Jes. 43:18

Pekka Sevanto, Kuopio, 31.12.22

Advertisement

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 78 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä minulla ei ole omia laitteita, mutta käyn satunnaisesti pitämässä radioamatööriyhteyksiä Kuopiossa kerhoasemalta tunnuksella OH7AA.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: