Kuntavaaleissa ehdokkaana jälleen

Päätin jo vuosia sitten, etten enää ryhdy ehdokkaaksi mihinkään vaaleihin. Ikää on jo sen verran, että ajattelin olevan parempi jättää puoluepolitiikassa vaikuttaminen nuoremmille. Siihen astinen vaalimenestykseni ei ole ollut kovin kummoinen. 90-luvulla olin kaksi kertaa kuntavaaleissa ehdolla Vantaalla SKL:n listoilta. Äänimäärät olivat 32 ja seuraavalla kerralla 64 ääntä. Valtuustoon asti ei noilla äänimäärillä päässyt, tai joutunut. Mitään erityistä paloa kaupunginvaltuustoon en kokenut silloin, enkä myöskään painattanut omia esitteitä, tai ollut kovin aktiivinen itseni ja ajatuksieni esille tuomisessa. Jonkun kerran seisoskelin torilla, kun puolue oli siellä esillä. 2000-luvun alussa puolue vaihtoi nimensä ja siitä tuli Suomen Kristillisdemokraatit. Entinen nimi olisi kelvannut minulle edelleen, mutten voimakkaasti vastustanut uuttakaan nimeä. Muistaakseni olin vuoden, tai muutaman, irti puolueen toiminnasta, koska silloin kannoin enemmän vastuuta Kuopion Metodistiseurakunnan toiminnasta, jonka jäseneksi olin liittynyt. Metodistiseurakunnassa toimin säestäjänä, paikallissaarnaajana, ATK-tukihenkilönä jne. Palasin taas aktiivisemmaksi puoluetoimintaan, kun tilanne helpottui seurakunnassa. Toimin jonkun aikaa Kuopion KD:n paikallisosaston varapuheenjohtajanakin.

Niinpä sitten Kuopiossakin minua pyydettiin ehdolle kuntavaaleihin. Eikä minulla ollut syytä kieltäytyä. Saamani äänimäärä kyllä yllätti pienuudellaan. Sain 21 ääntä. Se, jopa hävetti. Olinhan sentään kirjoitellut mielipiteitä Savon Sanomiin ja niitä oli julkaistukin aika runsaasti. Mietiskelin ja huokailin, että miksi näin? Eräänä iltana koin selvästi, että Jumala sanoi minulle:”Julkista valtaa minä en sinulle antanut.” Siihen oli tyytyminen. Ajattelin, että poliittinen ”urani” on nyt päätepisteessä.

Muutimme Varkauteen syksyllä 2009. Liityin Varkauden KD:n paikallisosastoon. Siellä asuessamme en ollut ehdolla kuntavaaleissa kertaakaan. Toimin kuitenkin jonkun aikaa paikallisosaston varapuheenjohtajana, kun varsinaisella puheenjohtajalla oli paljon matkatöitä. Vaikutti siltä, että paikallisosaston toiminta kuihtuu. Halusin auttaa parhaan kykyni mukaan, että paikallisosasto voisi jatkaa siellä. Muutimme takaisin Kuopioon maaliskuussa 2017 ja olin jälleen Kuopion paikallisosaston jäsen. Mitään suunnitelmia ehdokkaaksi ryhtymisestä ei ollut.

Entä sitten tänä vuonna? Aiempi päätökseni oli voimassa, eli en ryhdy enää ehdokkaaksi. Toisin kävi. Puolueemme puheenjohtaja, Sari Essayah, laittoi viestin ja pyysi ehdokkaaksi. Lähetin hänelle viestin, jossa kiitin pynnöstä ja kieltäydyin ehdokkuudesta vedoten mm. heikentyneeseen kuulooni. Asiapa ei ollutkaan sillä selvä. Mielessä alkoi kaihertaa, että pitäisikö puolueen vuoksi suostua ehdolle vielä? Kaiherrus jatkui ja rauhaan pääsin vasta sitten, kun ilmoitin sekä Sarille, että Kuopion Paikallisosaston puheenjohtalle, Teija Airaksiselle, että suostun sittenkin ehdokkaaksi.

Toiveeni on, että puolue saisi edes yhden äänen kauttani sellaiselta henkilöltä, joka ei yleensä äänestä KD:n ehdokkaita. En tietenkään voi saada selville toteutuiko toiveeni, koska Suomessa on vaalisalaisuus. Olen varautunut jopa nollatulokseen, eli en saa yhtään ääntä, koska itseäni en äänestä (2.Kor.10:12), eikä se johdu siitä, etten luottaisi itseeni riittävästi. Välillä luotan liikaakin.

Jumalan runsasta siunausta sinulle, joka olet lukenut tämän!

Pekka Sevanto

Kuopio

Jälkipuheita: Sanoin joillekin, että jos saan kymmenen ääntä, se on paljon. En saanut paljon, vaan puolet siitä. Vähän ennen vaaleja sanoin vaimolleni ”Jos saan vain yhden äänen, laitan Savon Sanomiin maksullisen ilmoituksen, jossa lukee Kiitos rakas vaimoni, että äänestit minua.” Koska ääniä tuli kokonaista viisi, en laittanut ilmoitusta. Kiitos kaikille neljälle, jotka minua äänestivät vaimoni lisäksi, häntä olen jo kiittänyt.

Pekka Sevanto 17.7.21

Kristillisdemokraatit (kd.fi)

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 78 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä minulla ei ole omia laitteita, mutta käyn satunnaisesti pitämässä radioamatööriyhteyksiä Kuopiossa kerhoasemalta tunnuksella OH7AA.

One thought on “Kuntavaaleissa ehdokkaana jälleen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: