Hyvät ja huonot uutiset

Hyvä sanoma

Elämme todellakin informaatiotulvan keskellä. Kuinka paljon vastaanottamastamme informaatiosta on hyvää?

Sitä voimme arvioida monin tavoin. Informaatio vaikuttaa tunteisiimme, ajatuksiimme, puheisiimme ja tekoihimme. On tärkeätä osata erottaa toisistaan satiiri, huumori, fiktio ja fakta. Yhteiskunnallisia päätöksiä tehtäessä päätösten tulisi perustua todelliseen tietoon. Ei kuitenkaan pelkästään siihen, vaan myös yhteisesti sovittuihin hyviin päämääriin.

Nykyajan arvioinnissa ja tulevaisuuden suunnittelussa tarvitaan tositietoa ja yhteisesti sovittuja hyviä tavoitteita.

Kaikki me toivomme, että asiat sujuisivat parempaan suuntaan.

Julkinen media välittää enimmäkseen ikäviä uutisia. Saamme tietoa onnettomuuksista, sodista, rikoksista ja taloudellisista vaikeuksista. Myös sosiaalinen media osaltaan välittää samanlaisia uutisia.

Oppisimmeko välittämään enemmän hyviä uutisia?

Facebook

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 79 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä ainoa minulla oleva radioamatööri trcvr (vastaanotin & lähetin) on pieni FM laite CRT-FP00. Se vaikuttaa olevan liian monimutkainen minun käytettäväkseni. Valitettavasti täällä Kuopiossa ei em. laitteen käyttämillä taajuusalueilla ja FM lähetyslajilla juurikaan liikennettä ole. Olen edelleen radioamatöörikerhon Kuopion Seitoset ry (OH7AA) jäsen ja kerhoilloissa käyn aina, kun se on mahdollista. Pääasiallinen tekninen kommunikointini tapahtuu nykyään tietokoneella ja älypuhelimella.

Jätä kommentti