Elämme taistelun keskellä

Me ihmiset luulemme pystyvämme hallitsemaan omaa elämäämme. Toki omat valintamme elämämme varrella vaikuttavat siihen millaista elämämme on. Täysin emme kuitenkaan voi päättää elämästämme.

Kun seuraa uutisia julkisista tiedotusvälineistä saa hyvin paljon tietoa sodista, onnettomuuksista ja monenlaisesta pahasta mitä tässä ajassa tapahtuu. Moni ajattelee silloin, että ei voi olla Jumalaa, joka rakastaa ihmisiä ja on kaikkivaltias. Eihän rakastava Jumala voisi sallia kaikkea sitä pahaa mistä saamme tietoa päivittäin.

Jumala ei tehnyt meistä ihmisistä robotteja, jotka toimimme vain ja ainoastaan Hänen käskyjään noudattaen. Hän loi meille oman, vapaan tahdon. Jotkut ovat kysyneet:”Tekikö Jumala virheen luodessaan ihmiselle oman tahdon?” Ei, Jumala ei tehnyt virhettä. Hän antoi meille vapauden valita haluammeko uskoa häneen, etsiä hänen tahtoaan ja noudattaa sitä.

Täällä ajassa eläessämme me olemme keskellä taistelua. Täällä ovat sekaisin totuus ja vale, hyvä ja paha. Tässä taistelussa unohtuu helposti tosiasia:

Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan. Ef.6:12

Maailmassa toimivat monenlaiset henkivallat. Ne voivat eksyttää myös uudestisyntyneitä kristittyjä. Pystyäksemme vastustamaan pahuuden voimia, meidän on syytä lukea Jumalan sanaa, Raamattua. Jeesus on itse sanonut:

”Te kuljette eksyksissä, koska ette tunne pyhiä kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.” Matt.22:29

Emmehän halua eksyä? Kukapa meistä haluaisi kulkea pimeässä ilman valoa? Jumalan sana, Raamattu, valaisee tiemme, kuten psalmissa sanotaan:

Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Ps.119:105

Rukoilkaamme herätystä kansallemme!

Jumala siunatkoon sinua!

Oi Herra korkein valtiaamme

https://youtu.be/Z0rZox0wL9M

Facebook

 

 

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 78 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä minulla ei ole omia laitteita, mutta käyn satunnaisesti pitämässä radioamatööriyhteyksiä Kuopiossa kerhoasemalta tunnuksella OH7AA.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: