Koronavirus ja THL:n ohjeet

Viime aikojen uutiset ovat alkaneet sanalla ”korona”. Kyllästymiseen asti on toistettu käsienpesu- ym. ohjeita. Kaikki on tehty tietenkin hyvässä tarkoituksessa uskoen ihmiskunnan, lääketieteen, hallituksen ja viranomaisten kaikkivoipaisuuteen.

Yli 70-vuotiaita on syytetty niskoittelusta. Itse kuulun siihen ikäluokkaan ja varmasti olen myös niskoitellut. Mahdollisesti tulen tekemään niin jatkossakin. Mielestäni luotettavalta taholta olen saanut tietooni jo vuosia sitten, että ainakin useimmat virukset ovat muuntautumiskykyisiä, eikä niiden tartuntamekanismia voida varmuudella tietää. Siitä syystä en ole ottanut kausi-influenssa rokotetta ikinä. En aio ottaakaan.

Tasavaltamme presidentti ja maamme hallitus, eduskunta ja virkamiehistö ovat lähes yhteistuumin asettuneet sille kannalle, että THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) ohjeita on syytä noudattaa. Olen niitä itsekin lukenut. Yksituumaisuuden lisääntyminen on hyvä asia koko kansan kannalta. Yhtenäinen kansa on voimakkaampi, kuin eripurainen. Ohjeistusten ristiriitaisuus ei ole kasvattanut luottamusta ohjeiden antajatahoihin.

Liekö sarvipää itse ohjannut silmäni seuraavaan ohjeeseen:

”Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.”

Siis, jos haluan kaivaa nenääni, tai rapsuttaa sitä, on joka kerta käytävä ensin pesemässä kädet.

Entä esim. nenän kaivamisen, tai rapsuttamisen, jälkeen? Minullahan voi jo olla koronavirustartunta, vaikkei oireita olekaan. En suinkaan halua tartuttaa läheisiini mitään tautia.

Siis kädet tulisi pestä myös nenän rapsuttamisen ja/tai nenän kaivamisen jälkeenkin. Eikö vaan?

Pitäisiköhän hankkia pyörillä liikkuva kärry, jossa on vati täynnä vettä käsien pesun mahdollistamiseksi TV:n katsomisen aikana, ruokapöydän ääressä, makuuhuoneessa sängyn vieressä jne. ???

Hyvää Koronavuoden jatkoa!

Pekka Sevanto

Kuopio

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 78 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä minulla ei ole omia laitteita, mutta käyn satunnaisesti pitämässä radioamatööriyhteyksiä Kuopiossa kerhoasemalta tunnuksella OH7AA.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: