Kohtaaminen kadulla

Helsinki 12th Oct 2019

Olimme vaimoni kanssa Helsingissä kävelyllä lauantana 12.10.19 illalla. Kävelimme Aleksanterinkadun oikeanpuoleisella jalkakäytävällä Mannerheimintietä kohti. Huomasimme erään kaupan rappusille istuvan ja nojailevan nuorehkon miehen. Hänellä oli maastopuvun housut jaloissaan ja armeijan vihreä pitkähihainen trikoopaita päällä, jotkut jalkineetkin taisivat jaloissa olla. Hänen vieressään oli lähes tyhjä Bacardi pullo. Selvästi näki, että mies oli nauttinut muutakin kuin kansalaisluottamusta. Vilkaisimme häntä ja kävelimme eteenpäin, koska olimme menossa hotelliin yöpymään. Käveltyämme noin sata metriä, vaimoni kysyi:

– Olisko meidän pitänyt pysähtyä ja kysyä tuon miehen vointia?

– Niin varmaan olisikin, mennään kysymään, vastasin.

Käännyimme takaisin ja lähdimme kävelemään kohti sitä paikkaa missä mies oli ollut. Matkalla keskustelimme ja totesin olleeni kuin leeviläinen, joka käveli apua tarvitsevan ohi. Kiitin Herraa ja vaimoani siitä, että he herättivät minut ajattelemaan myös muuta kuin omaa haluani päästä takaisin hotelliin.

Tulimme miehen luo. Kumarruin miehen puoleen ja kysyin:

– Onks sulla ongelmia?

– Ei, ei mitään, sanoi mies hieman sammaltaen.

– Voimmeko mitenkään auttaa, kysyin.

– No, onksh teillä ashuntoa?

– Ei, me ollaan vaan käymässä täällä, vastasi vaimoni.

Ojensin käteni miehelle ja sanoin ”No, me rukoillaan sun puolestas”. Mies tarttui käteeni lujalla otteella nousi ylös Bacardi pullo toisessa kädessä. Otti huikan. Hän oli minua kookkaampi, nuorempi ja varmasti vahvempi. Mielessä häivähti, saanko pullosta päähäni, tai syntyykö joku muu hässäkkä? Mies yllätti minut ottamalla karhumaiseen halaukseen. Halaus oli luja, mutta siinä ei ollut mitään väkivallan tuntua. Sen jälkeen hän kääntyi vielä vaimoni puoleen ja halasi häntäkin.

Mies kääntyi Tuomiokirkon suuntaan, hieman horjahteli, Bacardi pullo vielä kädessä. Alkoi tanssahdella ja lähes laulaa:

-Jeesus Kristus, Jeesus Kristus …

Katsoimme vielä hänen jälkeensä ja käännyimme kohti Mannerheimintietä. Kävelimme rauhallisen reippaasti takaisin hotellille. Rukoilimme miehen puolesta mielessämme ja vielä yhdessä hotellissa ääneen. Olimme kiitollisia Herralle, että saimme kohdata tuon miehen.

Muistamme häntä edelleen. Muistakaa tekin häntä ja kaikkia, jotka ovat alkoholin tai muiden päihdyttävien aineiden huumaamia. Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä ja Hänen tahtonsa on, että kaikki ihmiset pelastuisivat.

On suuri ilo ja etuoikeus saada vielä vanhanakin palvella Herraa ja lähimmäisiä monin tavoin, kun Hän johdattaa.

Uhkarohkea ei kannata olla, mutta pelkoa ei rakkaudessa ole. Jumala on itse luvannut suojella ja varjella meitä. Hän johdattaa meidät siihen kotiin, jonne Jeesus on mennyt etukäteen valmistamaan meille sijaa.

Herra, kasvata meitä uskomaan ja luottamaan Sinun mahdollisuuksiisi.

Sinä, Pyhä, Israelin ja kaikkien kansojen Jumala olet voimallinen, uskollinen ja luotettava.

Amen.

Pekka Sevanto 20.10.2019

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 78 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä minulla ei ole omia laitteita, mutta käyn satunnaisesti pitämässä radioamatööriyhteyksiä Kuopiossa kerhoasemalta tunnuksella OH7AA.

One thought on “Kohtaaminen kadulla

  1. Pekka ja Pirjo. Hienosti toimittu. Tuli mieleeni -60 luvulta Turussa tapaus. Yöllä soi puhelin. Hotellin portieri soitti ja pyysi avuksi asiakkaalle. Menin, meillä oli pitkä keskustelu. Näin yöpöydällä unilääkkeitä. Mies kertoi, että oli aikonut ottaa kaikki. N. klo 5 aikaan rukoilemme, mies jätti elämänsä Herralle. Oli kotoisin Oulusta. Menin n. 10 vuotta myöhemmin Ouluun pitämään hengellistä kokousta. Mies ilmestyi tilaisuuteen. Kiitos Herralle, että saamme olla Jumalan juokdupoikina ja -tyttöinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: