Avioliittomme alku

Tutustuimme sinkut.net sivun kautta. Olin elänyt yksin keväällä 1993 tapahtuneen avioeroni jälkeen ja samoin Pirjo edellisen miehensä kuoleman jälkeen. Pirjon poika, Hannu, laittoi yhdessä äitinsä kanssa Pirjolle profiilin sinkut.net sivulle. Olin rukoillut itselleni uskovaa puolisoa eroni jälkeen ja muutama seurustelusuhde oli ollut, mutta ne eivät johtaneet avioliittoon. Olin jo alkanut sopeutua ajatukseen elämisestä yksin koko loppuelämä. Menin kuitenkin vielä kerran sinkut.net sivulle. Silmiini osui Pirjon profiilissa lause ”Luotan Jumalan johdatukseen”. Sen jälkeen alkoivat sähköpostiviestit sinkoilla Vantaan ja Kuopion välillä. Aika pian sähköpostiviestittelyn jälkeen keskusteltiin puhelimitse, joissa merkillistä kyllä, puheet menivät mahdolliseen avioitumiseen hyvin pian. Olin aika epävarma siitä onko tämä juttu Jumalasta, vai mistä. Siihen aikaan internet oli nuori ja yhteydet hitaita. Olin aloittamassa sähköpostiviestin kirjoittamista Pirjolle, mutta yhteyttä ei meinannut syntyä operaattorin palvelimelle. Tällöin huokaisin Jumalalle: ”Jos olet tarkoittanut Pirjon minulle vaimoksi, anna yhteyden syntyä.” Seuraavassa silmänräpäyksessä yhteys syntyi. Silloin olin varma, että Pirjo on Jumalan valinta minulle.

Olin siihen aikaan töissä järjestelmäasiantuntijana Punctual System Service Oy nimisessä tietotekniikka yrityksessä. Pirjo oli töissä opetushoitajana Kuopion Yliopiston ravitsemustieteen laitoksella. Minulle tuli työmatka Kuopioon lokakuussa 1999 ja sovimme Pirjon kanssa, että tapaamme Kuopiossa ensimmäisen kerran. Ja niin sitten tapasimme lokakuisena keskiviikkona Kuopiossa KYSin edustalla. Saman viikon perjantaina päätimme mennä kihloihin, koska olimme varmoja asiasta.

Pirjo kertoi myöhemmin, että kun olin lähettänyt hänelle paperikirjeessä valokuvan itsestäni, hän oli ajatellut, että ”Onpa vanhan näköinen”.  Ehken itsekään olisi tansseissa Pirjoon ihastunut, jos olisimme sellaisissa tavanneet. Olemme kyllä käyneet tanssimassa aviossa ollessamme ja voin kiittää Herraa, ettemme tutustuneet tanssipaikalla. Jos tansseissa soitetaan humppaa, niin Pirjon jalat liikkuvat kahdeksasosanuottien mukaan ja minun neljäsosanuottien mukaan. Siitä tuskin olisi avioliittoa syntynyt.

Varsinaisesta ihastumisesta ei siis ollut kyse. Avioliittomme syntymistä voisi verrata vanhempien järjestämään avioliittoon sillä erolla, että järjestäjänä eivät olleet kummankaan vanhemmat, vaan Jumala itse. Näin uskoimme ja uskomme edelleen. 

Meidät vihittiin Kuopion Alavan seurakunnan sakastissa 4.12.1999. Meidän itsemme lisäksi läsnä olivat Pirjon äiti, Salme, Pirjon poika, Hannu ja pojan tyttöystävä Sanna, sekä Pirjon sisko Seija miehensä Eeron kanssa, sekä toinen sisko Irma ja hänen miehensä Seppo.

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 79 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä ainoa minulla oleva radioamatööri trcvr (vastaanotin & lähetin) on pieni FM laite CRT-FP00. Se vaikuttaa olevan liian monimutkainen minun käytettäväkseni. Valitettavasti täällä Kuopiossa ei em. laitteen käyttämillä taajuusalueilla ja FM lähetyslajilla juurikaan liikennettä ole. Olen edelleen radioamatöörikerhon Kuopion Seitoset ry (OH7AA) jäsen ja kerhoilloissa käyn aina, kun se on mahdollista. Pääasiallinen tekninen kommunikointini tapahtuu nykyään tietokoneella ja älypuhelimella.

Jätä kommentti