Kolilla 29.6.2018

Olipa mukava nimipäivä tänä vuonna. Pääsin käymään Lieksassa Kolilla tapaamaan miniääni, Hennaa ja lapsenlapsiani Vilmaa, Sonjaa ja Siljaa. Olin toivonut mahdollisuutta käydä heitä tapaamassa siitä lähtien, kun sain tietää, että he ovat Kolilla Juhannuksen jälkeen.

Sääennusteet olivat uhkaavia ja harkitsinkin kannattaako lähteä ajamaan sinne, kun auto on vanha ja ajaja, eli itse, olen huomattavasti vanhempi. Rukoilimme useaan otteeseen vaimoni kanssa tämän matkan vuoksi. Hän katsoi parhaimmaksi jäädä kotiin tekemään kotitöitä, ja valmistautumaan seuraavana päivänä Adventtikirkossa pidettävään jumalanpalvelukseen.

Niinpä lähdin ajamaan Kolille. Osoitteen sain miniältäni ja sen tallensin määränpääksi kännykän navigaattoriin. Ajelin navigaattorin ohjaamana perille. Käyttämäni tiet olivat osin aika pieniä ja pinnaltaan huonokuntoisia teitä, mutta perille pääsin hyvin.

Miniä tarjosi minulle lihapullia ja makaroonia. Sitä söin pienen annoksen. Sen jälkeen istuimme yhdessä mökin pöydän ääressä keskustelemassa pöydän antimia nauttiessamme. Mukavaa oli.

Ateriahetken jälkeen lähdimme käymään ulkona. Silja (nuorin) halusi jäädä sisälle. Ulkona oli melkoinen myrsky, josta saa kuvan alla olevasta lyhyestä videopätkästä:

Kolilla Pielinen pauhasi

Sitten alkoikin olla kotimatkan aika. Hyvästelin koko porukan.

IMG-20180629-WA0005

Kotiin ajoinkin eri reittiä, eli suuntasin kohti Joensuuta. Sieltä ajoin tietä nro 9 Kuopioon asti. Matka kesti hieman kauemmin, kuin Navigaattorin ohjeita noudattaen tulomatka. Mielestäni oli parempi ajaa isompia ja parempi kuntoisia teitä takaisin myrskyn, iäkkään automme ja omankin ikäni vuoksi.

Kiitos Henna ja tytöt! Oli kiva tavata teitä!

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 78 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä minulla ei ole omia laitteita, mutta käyn satunnaisesti pitämässä radioamatööriyhteyksiä Kuopiossa kerhoasemalta tunnuksella OH7AA.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: