Singaporen matka 2018

Helmikuun alussa vaimoni yllätti minut lauseella ”Lähdetään etelään lämpimään.” Olin jo asennoitunut niin, että etelän matkamme ovat takanapäin. Olimmehan saaneet käydä yhdessä Israelissa, Kreetalla, Teneriffalla ja Gran Canarialla. No, tietenkin kiinnostuin ja jatkoimme keskustelua. Vaimoni alkoi ilmeisesti ajatella lentomatkoja ja niiden mahdollisesti tuomia vaivoja. Hän sanoi:”Lähde sinä Singaporeen, kun olet sitä pitkään halunnut.”

Kyllähän aiheesta on vuosien varrella keskusteltu siitä lähtien, kun vanhempi poikani, Jarkko, muutti perheensä kanssa asumaan Singaporeen. Hän oli siellä aluksi Oy Nokia Ab:n palveluksessa ja myöhemmin Visan palveluksessa ja on edelleen. Yritin vielä ehdottaa, että vaimoni lähtisi mukaan. Siitä hän kieltäytyi ehdottomasti vedoten pitkien lentomatkojen (11 – 12 tuntia) mahdollisesti aiheuttamiin niska ja hartiasärkyihin.
Hurjaltahan se ajatus itsestänikin tuntui, varsinkin matkustaa yksin, kun olin tottunut siihen, että Pirjo on matkalla mukana. Pikkuhiljaa mieleni muuttui ja ajattelin, että lähden, ellei mitään selvää estettä tule. Otin yhteyttä poikaani ja hän toivotti tervetulleeksi. Passi ei ollut voimassa, mutta se järjestyi pikavauhtia.

Niinpä sitten sunnuntaina 11.2.18 matkustimme yhdessä Onnibussissa Etelä-Suomea kohti. Pirjo jäi kyydistä Heinolassa ja meni sisarensa ja hänen miehensä vieraaksi. Jatkoin matkaa Helsinkiin ja sieltä Vantaalle, jossa yövyin esikoiseni, Päivin, vierashuoneessa.

Maanantaina illalla Päivi kuljetti minut lentokentälle ja avusti niissä muodollisuuksissa, joita lentokentällä tulee tehdä ennen koneeseen pääsyä. Apu oli tarpeen, koska systeemit olivat muuttuneet vuosien kuluessa. Niinpä vaelsin valtavalla lentoasemalla ja löysinkin oikean paikan missä odotella koneeseen pääsyä.

Kone oli Finnairin suhteellisen uusi Airbus A500 suuri kone ja sisälle pääsimme melko tarkkaan aikataulun mukaisesti. Lähtö kuitenkin viivästyi noin tunnilla, koska kone joutui rullaamaan paikkaan, jossa kolmella koneella suihkutettiin sen siipiin ja runkoon puhdistavaa (?) ja jään muodostumista estävää ainetta.

IMG_20180212_233540.jpg

Tiistaina hieman ennen yhtä kone pääsi lähtemään. Koneessa oli yllättävän paljon tilaa. Olin varannut itselleni ikkunapaikan ja iloiseksi yllätyksekseni havaitsin, että molemmat vieruspaikat olivat tyhjiä. Lentokoneessa tarjoillun aterian jälkeen valoja vähennettiin ja matkustajat pyrkivät viettämään aikaa itselleen sopivalla tavalla. Jotkut katsoivat elokuvia, jotkut lukivat ja osa nukkui, tai ainakin yritti nukkua. Niin tein minäkin.

IMG_20180213_111305.jpg
IMG_20180213_112803

Lentomatka sujui muuten hyvin, mutta alle kaksi tuntia ennen perille pääsyä oli ikävähkö turbulenssi, jonka vuoksi aamiaisen tarjoilukin siirrettiin myöhäisempään ajankohtaan. Se kuitenkin tarjoiltiin, vaikka henkilökunnalla olikin selvästi kiirettä lentokentän lähestyessä.

Laskeutuminen sujui hyvin, kuten allaolevalta videolta voi nähdä. Koneessa lähes jokaisen istuimen takaosassa oli näyttö, jolla pystyi mm. katsomaan kahdesta lentokoneeseen asennetusta kamerasta miltä koneen ulkopuolella näytti. Näin sain kuvattua laskeutumisen.

Laskeutuminen Singaporeen

Olin saapunut ensimmäistä kertaa elämässäni Singaporeen.

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 78 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä minulla ei ole omia laitteita, mutta käyn satunnaisesti pitämässä radioamatööriyhteyksiä Kuopiossa kerhoasemalta tunnuksella OH7AA.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: