Puoli vuosisataa takana

Sain sinut joululahjaksi tasan viisikymmentä vuotta sitten. Morsiameni oli päättänyt ostaa minulle kunnollisen talvihatun ja päätynyt perinteiseen Koivistolaismalliin. En tainnut omistaakaan mitään kunnollista talvihattua siihen aikaan. Oli todella ystävällistä, tai ehkä se oli huolehtivaa rakkautta, ostaa sulhaselleen hyvä talvihattu, ettei pää palellu.

IMG_20171218_101720 p

Päältäpäin olet säilynyt huomattavasti paremmin kuin omistajasi. Sinua ei ole hoidettu nahanhoitoaineilla, eikä muutenkaan hemmoteltu. Kovassa käytössä olet ollut. Silti olet antanut suojan talventuiskuissa ja pakkasissa. Olet ollut uskomattoman kestävä. Ihmetellä täytyy, että tehdas (Oy Fredrikson Ab), jossa sinut valmistettiin, on edelleen olemassa. Siihen aikaan pyrittiin tekemään tuotteista laadukkaita ja kestäviä. Ei suunniteltu riittävän heikkoja hattuja, että ne menisivät nopeasti rikki ja ihmisten täytyisi ostaa pian uusia. Tosin valmistus on siirretty itäiseen naapurimaahan. Syyt siihen on helppo arvata. Suomessa työntekijöiden palkat on nostettu niin korkeiksi, ettei valmistus täällä enää kannattanut. Toivottavasti itäisen naapurimaamme työntekijöillä on ammattiylpeyttä, etteivät suostu tekemään huonoja hattuja.

IMG_20171218_101741 p

Kyllä aika ja säännöllinen käyttö on jättänyt sinuunkin jälkensä, kuten myös omistajaasi. Käyttökelpoinen olet edelleenkin. Omistajastasi ei kaikissa asioissa enää voi sanoa samaa. Kuitenkin, oi 50-vuotias, Koivistolaishattuni, saan osaksi kiittää sinua siitä, että pääni on näinkin hyvässä kunnossa. Olet suojellut päätäni hyvin ja säilynyt nuorekkaana ja käyttökelpoisena puoli vuosisataa. Toivon sinulle pitkää ikää edelleen, ehkä joku muu kirjoittaa sinulle satavuotisonnittelun joskus tulevaisuudessa.
Toivon voivani jättää sinut perinnöksi pojilleni, ja/tai lastenlapsilleni.

Lämpimästi kiittäen.

Entinen sulhanen, nykyinen vaari

Fredriksonilta kauniit ja kestävät hatut

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 78 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä minulla ei ole omia laitteita, mutta käyn satunnaisesti pitämässä radioamatööriyhteyksiä Kuopiossa kerhoasemalta tunnuksella OH7AA.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: