Me kommunistit

Totesin, etten ole kirjoittanut tänne sitten heinäkuun. Ei ole ollut asiaa. Kiirettä en voi syyttää, koska aikaahan eläkeläisellä on. Vanhenemisen tuomia vaivoja voisin syyttää, mutta kiinnostaako se ketään? Epäilen.

Ihminen on elossa ja terve, kun pystyy kommunikoimaan. Olen sanonut olevani kommunisti, koska kommunikoin mielelläni. Kommunikoida voi monella tavalla. Kaikkia tapoja en pysty luettelemaan, mutta muutaman voin mainita. Me puhumme, kirjoitamme, ilmeilemme, ilkeilemme, ivailemme ja vaikenemme. – Nyt rakas vaimoni sanoisi ”Lopeta jo!”, jos olisi selkäni takana. Koska hän ei ole, niin jatkan.

Kommunikointiin tarvitaan vähintään kaksi ihmistä. Tuottava kommunisti ja kuluttava kommunisti. Tällä hetkellä olen se tuottava osapuoli. Sinä olet se kuluttava. Kulutat ainakin aikaasi. Jos laitat minulle kommentin, olet tuottava kommunisti. Tuotat minulle mielihyvää, mielipahaa, tai jotain siltä väliltä riippuen kommenttisi sisällöstä ja tarkoitusperästä.

Kiitän Luojaani siitä, että minun ei tarvitse kommunikoida saadakseni rahaa. Jos pitäisi, olisi kommunikointi raskasta. Voi ilmainenkin kommunikointi olla raskasta. Sitä se on, jos tuottava kommunisti ja kuluttava kommunisti eivät ymmärrä toisiaan ollenkaan. Vielä raskaammaksi se tulee, jos pitää kommunikoida pelkästään äänellä. Yhteisymmärrys voi olla kateissa huonon kuulon, kiihtymyksen ja kihdin vuoksi. Nimittäin, jos kihti vaivaa ja jalkaa kolottaa, ei jaksa edes yrittää ymmärtää toista.

Äly hoi! Ymmärrys älä jätä!

 

 

 

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 78 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä minulla ei ole omia laitteita, mutta käyn satunnaisesti pitämässä radioamatööriyhteyksiä Kuopiossa kerhoasemalta tunnuksella OH7AA.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: