Elämä, vauraus ja kunnia

Sananlaskujen kirja on Raamatun osa, jota olen lukenut hyvin paljon. Silmäni osuivat kohtaan, jota en ollut alleviivannut:

Nöyryyden ja Herran pelon palkka on elämä, vauraus ja kunnia. Snl.22:4

Ajattelin elämääni, menneisyyttä ja nykyisyyttä. En ole varakas, eikä sitä kunniaakaan ole inhimillisesti ottaen erityisemmin suotu. Totesin mielessäni, että en ole elänyt Jumalan tahdon mukaista elämää, kun en ole saanut vaurautta, enkä kunniaa. Herran pelollahan tarkoitetaan sitä, että haluamme vilpittömästi elää Jumalan tahdon mukaista elämää. Uskossa olen kyllä saanut elää jo pitkään, vuosikymmeniä.

Kristityn elämä on enemmän ja vähemmän taistelua syntiä vastaan joka päivä. Taistelussa tulee voittoja ja tappioita. Persoonallinen paha, Saatana, pyrkii jatkuvasti johdattamaan meitä harhaan ja eroon Jumalan tahdon tiestä. Hän tietää kyllä heikkoutemme ja käyttää niitä taitavasti hyväkseen. Eroon joutuminen voi tapahtua pikkuhiljaa ja pitkän ajan kuluessa. Kristitty voi sinäkin aikana rukoilla rutiinimaisesti ja lukea Raamattua. Ulkonaisesti kaikki näyttää olevan hyvin.

Elämäni on jakaantunut selviin kausiin. Välillä saan elää kuin virkistävän ja kauniin keitaan äärellä. Koen hyvin läheistä yhteyttä Jumalan kanssa. Se on keidaselämää. Sitten on erämaakausia. Rukoilen vain rutiinimaisesti, luen Raamattua, mutta mikään ei kosketa. Ajatuksetkin harhailevat milloin missäkin. Mikään ei kiinnosta ja masennun.  Alkaa tuntua siltä, että Jumalakin on hylännyt.

Yksi erämaakauteni päättyi, kun vaimoni rukoili puolestani aamulla ja illalla luin Raamatusta:

Hetkeksi minä sinut jätin, mutta suuressa rakkaudessani minä nyt haen sinut takaisin. Vain tuokioksi, vihani vimmassa, minä käänsin kasvoni sinusta pois, mutta minä armahdan sinua, minun uskollisuuteni on ikuinen, sanoo Herra, sinun lunastajasi. Jes.54:7-8

Jeesus ei maanpäällisen elämänsä aikana etsinyt vaurautta, eikä ihmiskunniaa. Hän paransi sairaita, herätti kuolleita ja opetti kansaa. Kaikesta tekemästään hyvästä hän antoi kunnian Taivaalliselle Isälleen.

Se elämä, johon Jeesus meitä johdattaa on paljon arvokkaampi, kuin maallinen vauraus ja kunnia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 78 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä minulla ei ole omia laitteita, mutta käyn satunnaisesti pitämässä radioamatööriyhteyksiä Kuopiossa kerhoasemalta tunnuksella OH7AA.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: