Olenko köyhä vai rikas?

Monia ihmisiä sanotaan viisaiksi. Onpa joku joskus sanonut minuakin viisaaksi. Omasta mielestäni en ole erityisen viisas. Tunnettu talousvaikuttaja Björn Wahlroos on sanonut meitä suomalaisia tyhmiksi, koska emme osaa kartuttaa omaisuuttamme. Myönnän, että hän on oikeassa ainakin minun kohdallani. Joudun pitämään tarkasti kirjaa tuloistani ja menoistani, etten eläisi yli varojeni. Ja käyttötilini saldo lähenee yleensä nollaa ennen eläkkeen tuloa tililleni. Joskus se harmittaa.

Onko se, että ihminen on vaurastunut, osoitus siitä, että ihminen on viisas? Jos hänen omaisuutensa on rehellisin keinoin hankittu, on hän toiminut taitavasti työssään ja vaurastunut. Lisäksi hänellä on ollut onnea liiketoimissaan. Voidaan sanoa, että Jumala on siunannut häntä.

Kuinka moni todella rikkaista ihmisistä haluaa yhä vain enemmän? Vai onko joukossa sellaisia, jotka osaavat myös jakaa omaisuudestaan niille, joilta puuttuu jopa ruokaa ja joilla ei ole kattoa pään päälle?

Minäkin olen rikas, jos tulojani ja omaisuuttani verrataan niihin lähimmäisiin koti- ja ulkomailla, joilta puuttuu ruokaa, juomaa, vaatteita ja asunto.

Olen rikas myös siinä mielessä, että elämälläni on tarkoitus. Saan palvella lähimmäisiäni kaikin tavoin. Voin jakaa omastani, rahaa, tavaraa ja aikaa. Saan iloa ja onnea, kun voin auttaa silloin, kun voin.

(Lue: Matt.25:31-46)

Herkistä korvasi kuulemaan viisautta, avaa sydämesi ymmärrykselle, 3. pyydä tietoa avuksi, korota äänesi ja kutsu ymmärrystä. 4. Etsi sitä kuin hopeaa, tavoittele niin kuin kätkettyä aarretta. 5. Silloin tajuat, mitä on Herran pelko, opit, mitä on Jumalan tunteminen, 6. sillä viisaus tulee Herralta, hän antaa tiedon ja ymmärryksen.

 

Snl.2:2-5

Julkaissut Pekka Sevanto

Olen 78 vuotias eläkeläinen ja naimisissa Pirjo vaimoni kanssa, joka on minua parisen vuotta nuorempi. Asumme kahdestaan kerrostalohuoneistossa noin sadan tuhannen asukkaan kaupungissa Suomessa. Olemme molemmat tunnustavia kristittyjä. Yksi harrastuksistani on radioamatööritoiminta OH2BFS kutsulla vuodesta 1965 lähtien. Tällä hetkellä minulla ei ole omia laitteita, mutta käyn satunnaisesti pitämässä radioamatööriyhteyksiä Kuopiossa kerhoasemalta tunnuksella OH7AA.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: